KOMENDE EDITIE

Elke 3e zaterdagmiddag van de maand organiseren we een CoderDojo. Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan een CoderDojo. Wel moet je een ticket reserveren via eventbrite, dan weten wij wie er allemaal komen. Dit kan twee weken van te voren.

 

CoderDojo Arnhem #13  HTML/CSS

De eerstvolgende CoderDojo is op zaterdag 21 oktober van 14:00 tot 16:30 uur in Rozet (lokaal 3.01/3.03). Het thema van deze middag is HTML/CSS oftewel “bouw je eigen website”. We hebben dit al eerder gedaan. Kinderen die toen niet aanwezig waren gaan aan het werk met de basis van HTML. Voor de kinderen die wat verder zijn verzinnen we wat meer uitdagingen.

De kaartverkoop voor deze Dojo start op zaterdag 7 oktober om 10:00 uur.
Klik hier om een ticket te reserveren via eventbrite.

 

Noteer alvast de data van de volgende CoderDojo’s:

  • Zaterdag 18 november – Lego Mindstorms bij iXperium
  • Zaterdag 16 december

 

Algemene informatie CoderDojo:

  • Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan CoderDojo. Wel is het nodig om van tevoren een ticket te reserveren. Je hebt één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).
  • Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen als begeleider. Soms is het nodig dat je begeleider een actieve rol speelt tijdens de Dojo. Dat is afhankelijk van het onderwerp en je ervaring.
  • Om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo heb je een eigen laptop nodig. Zorg er voor dat deze laptop werkt en over WIFI beschikt! Zorg ook dat je de nodige wachtwoorden hebt om software te kunnen installeren of indien nodig instellingen te kunnen wijzigen. Verder is het handig om een mailadres beschikbaar te hebben omdat je soms een account moet aanmaken. Heb je zelf geen laptop, laat het dan even weten zodat wij er eentje voor je kunnen regelen.
  • Halverwege de middag is er een pauze. Neem zelf wat lekkers mee want van programmeren krijg je honger! Wij zorgen voor limonade.
  • Tot slot: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.