KOMENDE EDITIE

Elke 3e zaterdagmiddag van de maand organiseren we een CoderDojo. Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan een CoderDojo. Wel moet je een ticket reserveren via eventbrite, dan weten wij wie er allemaal komen. Dit kan vanaf twee weken van te voren.

CoderDojo Arnhem #19 Scratch

Komende editie van CoderDojo Arnhem is op zaterdagmiddag 21 april in Rozet. We vinden het weer tijd om met Scratch aan de slag te gaan. Met Scratch leren kinderen de beginselen van het programmeren door het maken van een project.  Ze geven de computer opdrachten om figuren te laten bewegen, geluid te laten maken en te reageren. Het toepassingsgebied is breed: er kunnen animaties gemaakt worden, games, verhalen, muziek, simulaties, etc.

De kaartverkoop voor deze Dojo start op zaterdag 7 april 2018 om 10:00 uur.
Klik hier om een ticket te reserveren via eventbrite.

 

Noteer alvast de data van de volgende CoderDojo’s:

  • Zaterdag 19 mei 2018 – Websites bouwen HTML en CSS
  • Zaterdag 16 juni 2018 – Unplugged in Presikhaaf

 

Algemene informatie CoderDojo:

  • Iedereen van 7 tot en met 17 jaar kan gratis meedoen aan CoderDojo. Wel is het nodig om van tevoren een ticket te reserveren. Je hebt één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren. Denk er wel even aan om je ticket mee te nemen naar CoderDojo (mag digitaal).
  • Ben je 12 jaar of jonger? Dan vragen we je om één van je ouders mee te nemen als begeleider. Soms is het nodig dat je begeleider een actieve rol speelt tijdens de Dojo. Dat is afhankelijk van het onderwerp en je ervaring.
  • Om deel te kunnen nemen aan deze CoderDojo heb je een eigen laptop nodig. Zorg er voor dat deze laptop werkt en over WIFI beschikt! Zorg ook dat je de nodige wachtwoorden hebt om software te kunnen installeren of indien nodig instellingen te kunnen wijzigen. Verder is het handig om een mailadres beschikbaar te hebben omdat je soms een account moet aanmaken. Heb je zelf geen laptop, laat het dan even weten zodat wij er eentje voor je kunnen regelen.
  • Tot slot: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.