Komende editie

CoderDojo Arnhem #39 – we gaan weer online!

Na een succesvolle eerste online CoderDojo organiseren we een volgende online editie in maart. Zoals jullie op onze website hebben kunnen lezen gaat onze voorkeur absoluut uit naar een echte dojo. We vinden het juist zo leuk wanneer ouders samen met hun kind aan de opdrachten kunnen werken en wij kijken als mentoren juist zo graag letterlijk over de schouder van de kinderen mee. We hoopten dat we vorig najaar weer van start konden gaan, maar helaas is het virus nog steeds aanwezig. We staan al bijna een jaar stil. Vandaar dat we besloten hebben de stap naar een online CoderDojo te wagen.

Registreer je snel voor CoderDojo #39 via onze Eventbrite pagina.

Wat en Hoe?

Voor de online dojo gebruiken we het online chatprogramma Jitsi. Dit op advies van CoderDojo Nederland. Dit programma lijkt erg op het programma wat jullie voor school gebruiken. De mentoren kunnen je gewoon helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht. Dat kan mondeling of via de chat.

Het onderwerp van onze eerste online dojo is Flappy Bird. Een spel wat altijd leuk is om te maken. We gaan programmeren in Scratch of JavaScript. En als je zelf wat anders wil maken kan dat natuurlijk ook; ook dan proberen we je zo goed mogelijk te helpen.

Voorbereiding en spelregels

Om online mee te kunnen doen heb je een computer met een webbrowser nodig, bij voorkeur Google Chrome. Als je je hebt ingeschreven krijg je toegang tot de pagina van het online evenement waar (later) informatie te vinden is over Jitsi en de link naar de sessie.

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken. We volgen hierbij de adviezen die we hebben ontvangen vanuit CoderDojo Nederland:

  • De webcam van de deelnemers blijft uit. De kinderen kunnen de mentoren wel zien.
  • Zet je microfoon uit als je niet aan het woord bent
  • Deel geen persoonlijke informatie
  • Als je een vraag hebt, stel die dan eerst in de chat
  • Als je hulp nodig hebt met je code, dan vragen we je je scherm te delen en helpen we je verder

Algemene info

Bij CoderDojo Arnhem kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met computers en technologie. Meedoen met een CoderDojo is helemaal gratis. Wel is het nodig om van tevoren een ticket te reserveren. Je hebt één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren.

Wat moet ik wel/niet meenemen?

Wanneer en waar?

Zaterdag 20 maart van 14:00u tot 16:00u.

Voor deze dojo blijf je THUIS, achter de computer.

No show?

Heb je je ingeschreven maar kun je toch niet, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of een mentor een vrije zaterdag geven.