Komende editie

CoderDojo Arnhem #42 – Online!

We zitten nog steeds in hartje winter, de dagen worden al wel weer langer, maar het weer kan wel guur zijn: Hoe fijn is het dan om een zelf gesprogrammeerd spelletje te spelen op de computer, lekker binnen met een al dan niet een kop warme thee of chocolade melk erbij?

Daarom, voor deze CoderDojo Online, hebben we programmeer projecten gezocht rondom het thema, je raad het waarschijnlijk al…… Games!

Ben je nieuwsgierig wat we hebben gevonden?

Registreer je snel voor CoderDojo #42 via het Eventbrite event.

En kom het ontdekken!

Wat en Hoe?

Voor de online dojo gebruiken we het online chatprogramma Jitsi. Dit op advies van CoderDojo Nederland. Dit programma lijkt erg op het programma wat jullie voor school gebruiken. De mentoren kunnen je gewoon helpen als je vast komt te zitten bij een opdracht. Dat kan mondeling of via de chat.

Het onderwerp van deze online dojo is Games! We bieden 2 parallelle sessies aan waarin je kunt programmeren via Hour of code, Scratch of Puzzlescript.

Wanneer en waar?

Zaterdag 15 januari van 14:00u tot 16:00u.

Voor deze dojo blijf je THUIS, achter de computer 🙂 (met een kop warme thee of chocolade melk?).

No show?

Heb je je ingeschreven maar kun je toch niet, laat het dan op tijd weten! Zo kunnen we mensen op de wachtlijst uitnodigen of een mentor een vrije zaterdag geven.

Voorbereiding en spelregels

Om online mee te kunnen doen heb je een computer met een webbrowser nodig, bij voorkeur Google Chrome. Als je je hebt ingeschreven krijg je toegang tot de pagina van het online evenement waar (later) informatie te vinden is over Jitsi en de link naar de sessie.

Graag willen we vooraf een aantal afspraken met elkaar maken over hoe we online samenwerken. We volgen hierbij de adviezen die we hebben ontvangen vanuit CoderDojo Nederland:

  • De webcam van de deelnemers blijft uit. De kinderen kunnen de mentoren wel zien.
  • Zet je microfoon uit als je niet aan het woord bent
  • Deel geen persoonlijke informatie
  • Als je een vraag hebt, stel die dan eerst in de chat
  • Als je hulp nodig hebt met je code, dan vragen we je je scherm te delen en helpen we je verder

Algemene info

Bij CoderDojo Arnhem kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met computers en technologie. Meedoen met een CoderDojo is helemaal gratis. Wel is het nodig om van tevoren een ticket te reserveren. Je hebt één ticket per kind nodig. Ouders hoeven geen ticket te reserveren.