Blog

  • CoderDojo #49: Microbit

    CoderDojo #49: Microbit

    Op zaterdag 17 december gaan we knutselen met de Micro:bit.

  • CoderDojo #36: Astro Pi in het ISS

    CoderDojo #36: Astro Pi in het ISS

    Altijd al een experiment in de ruimte willen doen of een boodschap willen sturen naar het internationale ruimtestation ISS? Dat kan door een computerprogramma te schrijven voor de Astro Pi, een kleine computer die in het ISS staat. Deze Astro Pi is te programmeren vanaf de aarde.

  • CoderDojo #35: Kersteditie 2019

    CoderDojo #35: Kersteditie 2019

    Op zaterdag 21 december is het thema Kerst! We gaan kerst spellen en animaties maken met Scratch en kerstverlichting hacken met de Microbits.

  • CoderDojo #33: Hacken

    CoderDojo #33: Hacken

    Om te voorkomen dat je website wordt gehackt, moet je zelf leren te denken als een hacker. En dat is precies wat we gaan doen! Op deze pagina’s vind je een aantal opdrachten rond hacken.

  • CoderDojo #25: Scratch Kerstspel 2018

    CoderDojo #25: Scratch Kerstspel 2018

    We hebben een nieuw kerstspel voor dit jaar in Scratch! Help de kerstman om de kadootjes te verzamelen, maar pas op voor de kerstballen, anders breken ze!

  • CoderDojo #13: HTML, CSS en JavaScript

    CoderDojo #13: HTML, CSS en JavaScript

    Op zaterdag 21 Oktober was er zoals elke maand weer een CoderDojo in het Rozet Arnhem. Hier komen elke maand ~20 kinderen (en ouders) en een paar mentoren bij elkaar om op een leuke en gezellige manier te leren programmeren. Deze week gingen we verder met websites bouwen met de programeertalen: HTML, CSS en JavaScript.

  • CoderDojo #12: Flappy Bird

    CoderDojo #12: Flappy Bird

    Flappy Bird, wie kent het niet! Een spel wat jaren geleden de wereld veroverd heeft. In het spel moet je het vogeltje (flappy bird) door een doolhof van buizen laten vliegen. Flappy Bird was het thema deze CoderDojo.

  • CoderDojo #11: Unplugged

    CoderDojo #11: Unplugged

    Zaterdag 17 juni was een bijzondere CoderDojo. Een keertje niet binnen achter een computerscherm, maar bij de Bibliotheek in Presikhaaf lekker buiten op de speelplaats. Een unplugged Dojo, met andere woorden: spelletjes doen die te maken hebben met computers/programmeren maar dan zonder computers!.

  • CoderDojo #10: Voor elk wat wils

    CoderDojo #10: Voor elk wat wils

    Het was weer een geslaagde CoderDojo, met het thema Voor elk wat wils. De laatste CoderDojo van dit schooljaar in Rozet. Deze keer hebben we iedereen aan het werk gezet met materiaal van het afgelopen jaar.

  • CoderDojo #9: Bouw je eigen app

    Voor de 9e CoderDojo waren we terug in Rozet. Onze MAS stagiairs Suus en Tessel hadden samen een leuke creatieve workshop voorbereid om de ninja’s kennis te laten maken met het bouwen van je eigen app. Ook nu waren de tickets razendsnel uitverkocht. Omdat we met veel mentoren waren hebben we besloten om het aantal te verhogen naar 24, het maximum voor de beschikbare ruimte. Nog nooit waren we met zoveel kinderen en ouders!